top of page
knut%2520chr_edited_edited.jpg

Knut Christian Jansson

Knut er musikalsk leder for guttekoret og herrekoret og er kantor i Fridalen Kirke. Han har studert klaver ved Griegakademiet og ved Norges musikkhøgskole og har kirkemusikkutdannelse fra Griegakademiet. Han har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Sjøforsvarets Musikkorps og Det Norske Blåseensemble. Han er en svært aktiv kammermusiker, har arbeidet med musikere som Tine Thing Helseth, og Christian Lindberg og er akkompagnatør for fler av Norges ledene sangerne. Han har også en konsertserie ved Kode, kunstmuseene i Bergen sammen med kunsthistoriker Gunnar Danbolt. Han er regelmessig benyttet som pianist i ensemblet Bit20. Fra høsten 2019 har han hatt fast stilling ved Griegakademiet, UiB. Han har spilt på en rekke festivaler, deriblant Festspillene i Bergen, Borealisfestivalen og Østfold kammermuikkfestival. De siste fem årene har han vært Ukens pianist på Troldhaugen. 

 

Knut har bygget opp et av landets største kirkelige guttekor i Fridalen kirke og sammen med dem fremført en rekke store kirkemusikalske verk som Juleoratoriet av J.S.Bach, Händels Messias og Mozarts Requiem. 

kristine utsnitt.png

Kristine Bjånes

Kristine er dirigent for ungdomskoret og er frilans vokalist, dirigent, komponist og produsent for musikalske prosjekter. Hun har lang erfaring, er allsidig og blir stadig hyrt inn i ulike sammenhenger som sanger. Hun har fast

virke i vokalensemblene «Winckel» og «Flaskehalz». Tidligere også i vokalgruppen «TAUS» (2001-2017) som blandt annet har turnert for den kulturelle Spaserstokken (Flaskehalz) og Den kulturelle Skolesekken i Hordaland (Winckel).

 

Sammen med Elin Hestenes har hun laget kurset «KlangPang» - et lydlagekurs for barn.  Kristine har en unik entusiasme for sang og spesielt har hun et ønske om å formidle at sang er for alle - det behøver ikke engang alltid å være vakkert, i klassisk forstand. Stemmens unike mulighet til å lage utallige typer lyder, klanger og uttrykk er noe hun brenner for, og hun oppfordrer alle om å ta stemmen i bruk!

Duoen har komponert og produsert en deltakende konsert for barn; «Knasande tang og måkebrøl»  i samarbeid med Bymuseet og Hordamuseet i Bergen.

De ble også håndplukket til å komponere og produsere den nye Bergenssangen «Vi e Bergen» som ble lansert i forbindelse med 950-årsjubileet. Den planlagte åpningen av Festspillene 2020 sammen med 1000 barn, BFO-ung, band og solister må vi dessverre ha tilgode å oppleve.

TIl vinteren 2021 kan vi glede oss til den første platen fra duoen: barneplaten «1000 skjermer inni meg».

 

Vokalensemblet «Winckel» kan du oppleve på konserter og eventer. De har turnert Hordalands ungdomsskoler med prosjektet «Total vokal».

Med «Taus» hadde Kristine 57 forestillinger på den Nasjonale Scene i Bergen med den egenkomponerte forestillingen «Tøysete teselskap» i samarbeid med DNS 2016/17.

Høsten  2016 bidro Kristine som sanger og skuespiller i forestillingen «Julerosene» på Hordaland Teater. 

Ikke minst har Kristine lang erfaring i korledelse for både barn og voksne. Hun har studert korlederfordypning på Griegakademiet og er tidligere  sanger i elitekoret «Voci Nobili», under ledelse av Maria Gamborg Helbekkmo.

sigurd 4.png

Sigurd Melvær Øgård

Sigurd er korets faste pianist og repetitør og bidrar med fantastiske korarrangementer. Han utdannet kantor fra Griegakademiet i Bergen, og har master- og doktorgrad i korledelse fra Texas Tech University i USA. Fra 2002 til 2011 var han organist og kantor i First United Methodist Church i Lubbock. Videre jobbet han som organist i Palmer Memorial Episcopal Church i Houston fra 2011 til 2014, og som domorganist i Christ Church Cathedral i samme by fra 2014 til 2015.

 

Siden september 2015 har han vært ansatt som domkantor i Bergen, med hovedvekt på orgelspill.

Sigurd har undervist i orgelimprovisasjon ved Texas Tech University og University of Houston, og vært dirigent og akkompagnatør for en rekke kor. Han har gitt tallrike orgelkonserter i Europa og USA. 

ingvill.jpeg

Ingvill Holter

Ingvill er guttekorets sangpedagog og en av Skandinavias mest etterspurte sopraner. Hun har en bachelorgrad som utøvende sanger fra Griegakademiet og en mastergrad fra Den kongelige danske musikkhøgskole.

Ingvill er kjent som en allsidig sanger og opptrer både med kor, orkester og som del av teater- og operaoppsetninger. Hun har en spesiell interesse for barokkmusikk og er medlem av middelalderensemblet Currente. Hun synger også i Edvard Grieg Kor. Samarbeidet med  pianisten Marita Kjetland Rabben i "Vestavill" har hun  internasjonal suksess med kombinasjonen av musikk og historier.

Anker 1
bottom of page