top of page

Musikalske Ledere

Collegium Vocale har noen av landets beste musikalske instruktører og ledere. Sammen skaper de fundamentet for Collegium Vocale.

Knut Christian Jansson

Knut er musikalsk leder for guttekoret og herrekoret og er kantor i Fridalen Kirke. Han har studert klaver ved Griegakademiet og ved Norges musikkhøgskole og har kirkemusikkutdannelse fra Griegakademiet.

Han har vært solist med Bergen Filharmoniske Orkester, Sjøforsvarets Musikkorps og Det Norske Blåseensemble. Han er en svært aktiv kammermusiker, har arbeidet med musikere som Tine Thing Helseth, og Christian Lindberg og er akkompagnatør for fler av Norges ledene sangerne.

Han har også en konsertserie ved Kode, kunstmuseene i Bergen sammen med kunsthistoriker Gunnar Danbolt. Han er regelmessig benyttet som pianist i ensemblet Bit20.

Fra høsten 2019 har han hatt fast stilling ved Griegakademiet, UiB. Han har spilt på en rekke festivaler, deriblant Festspillene i Bergen, Borealisfestivalen og Østfold kammermuikkfestival. De siste fem årene har han vært Ukens pianist på Troldhaugen. 

 

Knut har bygget opp et av landets største kirkelige guttekor i Fridalen kirke og sammen med dem fremført en rekke store kirkemusikalske verk som Juleoratoriet av J.S.Bach, Händels Messias og Mozarts Requiem. 

knut%2520chr_edited_edited.jpg

Kristine Bjånes

kristine utsnitt.png

Kristine er en erfaren og allsidig musiker, dirigent og komponist. Hun jobber som frilans vokalist og dirigent, og har vært med i en rekke musikalske prosjekter. Blant annet er hun medlem av vokalensemblet «Winckel» og tidligere av «Flaskehalz» og «TAUS». Sammen med Elin Hestenes har hun utviklet kurset «KlangPang» for barn. De har også skapt en deltakende konsert for barn kalt «Knasande tang og måkebrøl». Kristine har bidratt til å komponere og produsere den nye Bergenssangen «Vi e Bergen» i forbindelse med byens 950-årsjubileum.

Hun har lang erfaring som korleder for både barn og voksne og har studert korlederfordypning på Griegakademiet.

Sigurd Melvær Øgård

Sigurd er korets faste pianist og repetitør og bidrar med fantastiske korarrangementer. Han utdannet kantor fra Griegakademiet i Bergen, og har master- og doktorgrad i korledelse fra Texas Tech University i USA. Fra 2002 til 2011 var han organist og kantor i First United Methodist Church i Lubbock. Videre jobbet han som organist i Palmer Memorial Episcopal Church i Houston fra 2011 til 2014, og som domorganist i Christ Church Cathedral i samme by fra 2014 til 2015.

 

Siden september 2015 har han vært ansatt som domkantor i Bergen, med hovedvekt på orgelspill.

Sigurd har undervist i orgelimprovisasjon ved Texas Tech University og University of Houston, og vært dirigent og akkompagnatør for en rekke kor. Han har gitt tallrike orgelkonserter i Europa og USA. 

sigurd 4.png

Ingvill Holter

ingvill.jpeg

Ingvill er guttekorets sangpedagog og en av Skandinavias mest etterspurte sopraner. Hun har en bachelorgrad som utøvende sanger fra Griegakademiet og en mastergrad fra Den kongelige danske musikkhøgskole.

Ingvill er kjent som en allsidig sanger og opptrer både med kor, orkester og som del av teater- og operaoppsetninger. Hun har en spesiell interesse for barokkmusikk og er medlem av middelalderensemblet Currente. Hun synger også i Edvard Grieg Kor. Samarbeidet med  pianisten Marita Kjetland Rabben i "Vestavill" har hun  internasjonal suksess med kombinasjonen av musikk og historier.

Anker 1
bottom of page